Podgoriile noastre

In tinutul Olteniei cel plin de istorie si renumit pentru vinurile produse aici, podgoriile noastre duc mai departe traditia viticulturii de pe aceste plaiuri binecuvantate.

Aflate de-a lungul timpului in proprietatea mandrelor familii boieresti ale Olteniei din care amintim in treacat familia Obedeanu, Otetelesenii si Argetoienii in cazul Podgoriei de la Crovna, sau a unora dintre cei mai importanti Domnitori ai Tarii Romanesti din care ii amintim cu mandrie pe Mihai Viteazul si Patrascu cel Bun in cazul Podgoriei de la Segarcea, viile noastre, ingrijite cu aceeasi dragoste ne ofera an de an satisfactia obtinerii unor vinuri la fel de apreciate ca si cele care pe vremuri stateau cu fala pe mese la ospetele domnesti.

Rasplata daruirii

Podgoria Crovna

Satul Crovna este amintit pentru prima data in actele oficiale ca rasplata pentru vitejia si daruirea de care a dat dovada  Spatarul Dragul in batalia de la Rucar din anul 1522 de sub comanda Domnitorului Radu de la Afumati .

Aflata de-a lungul timpului in proprietatea altor nume importante ale istoriei Olteniei si nu numai respectiv familia Obedeanu, familia  Oteteliseanu si familia generalului Argetoianu satul Crovna are o lunga traditie viti vinicola, primele insemnari despre viile de aici fiind de la inceputul anilor 1800.

Traditie si Noutate

Podgoria Segarcea

Zona cunoscuta mai tarziu sub denumirea Segarcea a fost locuita din cele mai vechi timpuri dovada fiind descoperirile arheologice a asezarile geto dacice si apoi daco romane, precum si cele care arata continuitatea locuirii acestor tinuturi.

Vatra satului s-a aflat pe Dealul Robului care poarta aceasta denumire cel mai probabil in urma unei navaliri otomane soldate cu inrobirea populatiei aflata la munci in vie. Anterior acestei denumiri locul era cunoscut ca Plaiu’ cu Vii aratand astfel una dintre principalele indeletniciri ale locuitorilor.