Aflate de-a lungul timpului in proprietatea mandrelor familii boieresti ale Olteniei din care amintim in treacat familia Obedeanu, Otetelesenii si Argetoienii in cazul Podgoriei de la Crovna, sau a unora dintre cei mai importanti Domnitori ai Tarii Romanesti din care ii amintim cu mandrie pe Mihai Viteazul si Patrascu cel Bun in cazul Podgoriei de la Segarcea, viile noastre, ingrijite cu aceeasi dragoste ne ofera an de an satisfactia obtinerii unor vinuri la fel de apreciate ca si cele care pe vremuri stateau cu fala pe mese la ospetele domnesti.

Zona cunoscuta mai tarziu sub denumirea Segarcea a fost locuita din cele mai vechi timpuri dovada fiind descoperirile arheologice a asezarile geto dacice si apoi daco romane, precum si cele care arata continuitatea locuirii acestor tinuturi.

Vatra satului s-a aflat pe Dealul Robului care poarta aceasta denumire in urma unei navaliri otomane soldate cu inrobirea populatiei aflata la munci in vie.

Anterior acestei denumiri locul era cunoscut ca Plaiu’ cu Vii aratand astfel, una dintre principalele indeletniciri ale locuitorilor.

Cultivarea vitei de viei in scopul obtinerii vinurilor de calitate la Segarcea este descrisa intr-un document de la 1700 al fratelui domnitorului Serban Cantacuzino care considera Segarcea un important centru viticol atat ca intindere cat si din punct de vedere al calitatii vinurilor obtinute aici.